Gratis Retourneren

Plusman.be geeft u, conform Europese regels, de mogelijkheid om uw bestelling zonder opgave van redenen gratis binnen 45 dagen te retourneren. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door of namens de consument. Tijdens deze termijn zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Kortstondig gebruik binnen om de maten te passen is daarbij toegestaan. Kleding die (buiten) gedragen is of gewassen is kan niet geretourneerd worden. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren, conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

Om gebruik te maken van zijn herroepingsrecht, zal de consument zich richten naar de door de ondernemer bij het aanbod en/of uiterlijk bij de levering ter zake verstrekte redelijke en duidelijke instructies (zie hieronder).

Retourzenden is gratis

Als extra service nemen wij de kosten van de retourzending vanuit Nederland of België voor onze rekening zolang u gebruik maakt van de door ons hieronder weergegeven procedure. Indien u ervoor kiest de retourzending via een andere vervoerder (zoals PostNL of BPost) te doen dan is dat uiteraard mogelijk, maar komen de (porto)kosten voor uw eigen rekening. Zendingen die u via uw eigen vervoerder naar ons toestuurt en zoekraken kunnen wij helaas niet vergoeden. Ook zendingen uit andere landen dan Nederland, België en Luxemburg komen voor uw eigen rekening. Ons retouradres vindt u onderaan deze pagina.

De retourprocedure

Klik op de button hierboven om uw gratis retourzending via onze vervoerder DHL aan te melden. Vul de benodigde informatie in de opeenvolgende schermen in. U krijgt dan een verzendlabel die u op het pakket dient te plakken. U kunt het pakket afgeven bij een willekeurig DHL afgiftepunt. U vindt een overzicht van alle DHL afgiftepunten op de website van DHL Nederland of DHL BelgiëDe vervoerder komt de zending niet bij u thuis ophalen. Wij hebben het transport van de retourzending uitbesteed aan DHL en de verwerking van de retouren uitbesteed aan de firma Krijgsman Packing Service BV. U zult deze namen dan ook op het verzendlabel of elders in het proces kunnen aantreffen.

Deze gratis retourservice heeft een doorloopttijd van ca. 10 dagen. Indien u een snellere afhandeling van uw retourzending wenst, verzoeken wij u op eigen gelegenheid (en eigen kosten) de zending terug te sturen via een pakketverzender van uw keuze. Na ontvangst van uw retourzending sturen wij u binnen enkele dagen een ontvangstbevestiging via e-mail. Binnen enkele (werk)dagen zullen wij vervolgens uw geld terugstorten of verrekenen (Afterpay).

Omruilen kan ook!

Uiteraard kunnen wij voor u ook een omruiling verzorgen, bijvoorbeeld voor een andere maat of andere kleur. U kunt dit op het retourformulier aangeven. Om misverstanden te voorkomen verzoeken wij u zo duidelijk mogelijk aan te geven welk vervangend artikel en in maat en kleur u wenst te ontvangen. Wij maken voor u dan een nieuwe bestelling aan om het vervangende artikel te kunnen uitleveren en uw oorspronkelijke bestelling (of delen daarvan) zal altijd worden gecrediteerd. Indien er een financiële verrekening dient plaats te vinden (omdat het vervangende artikel of de vervangende maat een andere prijs heeft) dan zullen wij het teveel betaalde geld aan u terugstorten of indien u dient bij te betalen, een verzoek tot betaling naar u toesturen. Verder hoeft u voor de omruiling zelf niets te doen.

Geld terug

Indien u gebruik maakt van uw recht om één of meerdere artikel(en), of de hele zending te retourneren zullen wij uw geld binnen 14 dagen nadat u de retourzending bij ons hebt aangemeld terugstorten of verrekenen (in het geval van Afterpay). De terugbetaling zal plaatsvinden via het betaalmiddel dat u gebruikte tijdens de bestelling. Deze terugbetaling is uiteraard kosteloos. Indien u de hele bestelling retourneert zullen wij uiteraard ook de eventuuel betaalde verzendkosten vergoeden. Indien u een gedeelte van de bestelling terugstuurt en de bestelwaarde van de artikelen die u wel behoudt is minder dan € 99 zullen de verzendkosten niet worden vergoed of worden toegevoegd aan de bestelling (alsof het een bestelling is van minder dan € 99 waarvoor u standaard verzendkosten betaalt).

Het retourformulier

Om de retourprocedure te bespoedigen verzoeken wij u vriendelijk het bij de zending bijgevoegde retourformulier, inclusief uw IBAN nummer zo volledig mogelijk in te vullen. Retouren zonder IBAN nummer lopen vertraging op tijdens het uitbetalingsproces! In het geval u de aankoop via Afterpay of Paypal had verricht is het niet nodig uw IBAN nummer op te geven. Wij zorgen in dat geval voor een creditering via Afterpay of terugbetaling via PayPal. U wordt verzocht dit retourformulier bij de zending te voegen. Wij raden u aan voor uw eigen administratie een kopie hiervan te bewaren. U kunt ook een blanco retourformulier hier downloaden.

 

Indien u er voor kiest via een andere vervoerder uw zending te retourneren, verzoeken wij u de volgende procedure te volgen:

● Neem contact op met onze klantenservice om een RMA nummer aan te vragen op telefoonnummer +31 85-1118406 of via de mail klantenservice@plusman.nl, of maak gebruik van het bij de zending meegestuurde retourformulier.

● Indien u via onze klantenservice de retourzending heeft aangemeld ontvangt u een bevestigingsmail met een bevestiging van uw verzoek met instructies voor het retour zenden van het artikel

● Stuur het artikel of de artikelen retour naar Plusman op het volgende adres:

Plusman.be
p/a postbus 6088
4000 HB  TIEL
Nederland

● Na ontvangst van uw retourzending sturen wij u binnen enkele dagen een ontvangstbevestiging via e-mail

● Indien u op de juiste wijze uw artikel heeft geretourneerd storten wij het aankoopbedrag en de eventuele verzendkosten terug of verrekenen dit via Afterpay (indien u dit als betaalmethode had gekozen).

Wij raden u aan om altijd het bonnetje voor track-en-trace van uw retourzending goed te bewaren. Mocht uw zending om welke reden dan ook niet bij ons aankomen, is het op deze manier veel makkelijker te achterhalen waar het pakketje is. 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van acties en nieuwe collecties?

Herinner me later

Bedankt! Check uw email inbox om te bevestigen

Oeps! Berichten zijn uitgeschakeld.