In onze vorige blog gaven wij een update over onze zomercollectie. Hierin heeft u kunnen lezen dat de Hawaii print helemaal in de mode is dit jaar. De kleurrijke tropische print is dan ook vaak terug te zien op t-shirts, zwembroeken en andere grote maten herenkleding in de collectie van Plusman. Maar wat is een Hawaii pint eigenlijk precies? En vanwaar de naam?

Het alohashirt

Om dieper in te gaan om de populaire Hawaiiprint, nemen we u even mee terug in de tijd. De Hawaii print is van origine afkomstig van het alohashirt, Het zal u niet verbazen dat het alohashirt veel werd gedragen op, u raadt het al, het tropische eiland Hawaii. Het alohashirt is van origine een shirt bedrukt met een kleurrijk patroon en meestal korte mouwen en knoopjes. Ook heeft het shirt een kenmerkende lage v-hals kraag. In het tropische klimaat van Hawaii droeg men het shirt lekker luchtig en dus niet in de broek. Daarom werd het alohashirt onderaan met een rechte zoom afgewerkt.

Ook populair in het Westen

Door de jaren heen won het alohashirt ook aan populariteit in andere delen van de wereld. In de eerste instantie was het Hawaiishirt voornamelijk populair onder surfers en beachboys. Na de Tweede Wereldoorlog bracht men het Hawaiishirt mee naar het Westen en won de print ook hier aan populariteit. De Hawaiiprint werd een fenomeen en niet alleen shirts maar ook bijvoorbeeld broeken, t-shirts en truien werden bedrukt met de tropische print.

Tropische print

Tegenwoordig verstaan we onder Hawaiiprint veelal afbeeldingen van tropische flora en fauna in felle kleuren. Denk aan flamingo’s, palmbomen, papegaaien, tropische bloemen enzovoorts. Soms worden ook prints met een surf thema gezien als Hawaiiprint, waarbij surfplanken en een ondergaande zon worden afgebeeld in combinatie met tropische dieren en planten. Tegenwoordig worden ook winterse kledingitems bedrukt met Hawaiiprint, zoals truien en lange mouw t-shirts. Vaak zijn de kleuren dan wel wat donkerder van tint.

Enthousiast geworden over de Hawaiiprint? In de Plusman webshop vindt u meerdere artikelen met een Hawaii print.